MRP = Szállítói rendelések generálása

Ahol az értékesítés találkozik a beszerzéssel

A Symbol Tech zászlóshajója az Enterprise rendszer szállítói rendelések generálás modulja. A kereskedő cégek jelentős része használja, nem véletlenül. Az MRP teremt kapcsolatot az értékesítői és a beszerzési oldal között. Mindezt már készlet-tervezési szinten!

A cél

Ideális esetben a vevői rendelések kiszolgálása azonnal meg tud történni, de az is ideálisnak tekinthető, ha tervezetten tud megvalósulni, az ígért határidőre. Azaz valamilyen rendszeres ütemterv szerint történik a beszerzés. Ötven vevői rendelés még kiszolgálható fejben, de ennél több rendelés már logisztikát igényel a beszerzési oldalon. Az MRP modul pont ezt csinálja!

A megoldás

Az aktuális raktárkészletet a vevői rendelésekkel szembe állítja, de a beérkezés alatt lévő (jövőbeni) készletet is figyelembe veszi. Ezáltal ajánlást tesz a rendelendő árumennyiségre. A termékenként beállítható elsődleges szállító alapján a termékek a megfelelő szállítói rendelésre kerülnek. Az alternatív beszerzési helyek (további szállítók) nyilvántartása segít gyorsan és pontosa más szállítót választani.

A Symbol Enterprise rendszerek logikusan működnek, de ebben az esetben a heurisztika a megfelelő szó: A rendelendő árumennyiség pontos kiszámolásán túl számos más paramétert is beleépít a számolási folyamatba. A minimum rendelhető mennyiség, a célraktár minimum és optimum szintje, a csomagolási egység (24 db/raklap), a több forrásból beszerezhető áruk jelenleg legalacsonyabb szállítói ára mind-mind olyan felhasznált érték, amely pontosítani tudja a számítást. Az időszakos fogyás kimutatása (utolsó egy hét, hónap, negyedév) és az ezáltal végzett korrekció lehetősége csak hab a tortán.

Tudta? A szállítói rendelések akkor is pontosan készülnek el, ha több ezer rendelendő termékről beszélünk. A Symbol Ügyvitel nagy adatmennyiség esetén is helyesen működikjól terhelhető!

Symbol Vállalatirányítási rendszer

Igényeljen Tesztrendszert
Kötöttség és költség nélkül!

Minden üzleti folyamatára van megoldásunk!