Belső rendelés

Cégen belüli mozgatási igények kezelése

Több telephelyet működtető cégek gyakran szembesülnek telephelyek közti nyilvántartási problémával. A készletet minden gond nélkül le tudják ellenőrizni, de a rendelés kiszolgálás és a telephelyek közti mozgások, a mozgási igények egy készletkezelő programmal nem oldhatóak meg. Erre nyújt megoldás a belső rendelések modul!

Belső igény leadása

A telephelyek mindegyikében dolgozik egy vezető raktáros vagy boltvezető. Ő a vevői rendelésekhez hasonlóan létrehozhat egy ilyen belső igényt:

„Kellene nekem x termékből y darab!”

Ezt címezheti valamely más raktárnak vagy közvetlenül a központnak is, de létrehozhatja az igényt anélkül, hogy tudná, ki fogja azt kiszolgálni.

  • Belső rendelés kézzel

    Manuális összeállítás

  • Vagy generálva

    Automatikus összeállítás

  • Teljesülés

    Igények teljesülése raktárközivel

Raktárközivel teljesítve

A belső rendeléseket az Enterprise rendszer ugyanolyan pontosan kezeli, mint a vevői rendeléseket. Törölni nem lehet őket, csak stornózni. A belső rendelések rész-teljesülése esetén a maradék mennyiség nyitva marad, várva hogy kiszolgálják később ugyanabból vagy egy másik raktárból.

A belső rendelések is egy másik bizonylattal tudnak teljesülni. Ez a raktárközi átadás. Az igényt kielégítő raktár a belső rendelésből azonnal létrehozhat egy mindent kiszolgáló raktárközi átadást vagy átemelhet csak bizonyos tételeket. Az Enterprise-ban elérhető késleltetett raktárközi átadás a belső rendeléssel is együttműködik.

Automatikusan összeállítva

A telephelyvezető kézzel is összeállíthatja a belső rendelést, de az MRP modulhoz hasonlóan a rendelések összeállítása automatizálható: A vevői rendelések, a jelenlegi raktárkészlet és a minimum készletszint alapján a rendszer ajánlást tesz, majd ebből szállító rendelés helyett belső rendelés készül.

A létrehozott belső rendelések már mint beérkező készlet jelennek meg a rendszerben, megakadályozva az újbóli rendelést.

Tudta? A belső rendelésekhez hasonlóan belső anyagigényt (értékesítés helyett belső felhasználásra) is leadhat a rendszerrel!

Symbol Vállalatirányítási rendszer

Igényeljen Tesztrendszert
Kötöttség és költség nélkül!

Minden üzleti folyamatára van megoldásunk!