Járulékos költségek

A valóságban a termék drágább, mint annak a beszerzési ára

A Symbol Ügyvitel Enterprise rendszerek pontosan kezelik a beszerzési és eladási oldal készletét és az ehhez kapcsolódó bizonylatokat is. Sőt ezeket a bizonylatokat egymással szembe is tudjuk állítani. A terméken, a kereskedelmi tranzakción elért haszon a kettő különbözete.

Gyakran előfordul azonban, hogy a termék beszerzési költsége magasabb, mint annak beszerzési ára. A hozzáadott költségek csak napokkal, hetekkel később lesznek láthatóak, ezeket kaphatjuk egy göngyölt számlán is.

Jó példa erre a szállítási- és a vám-költség. Hetekkel később, akár más árukkal együtt kapjuk kézhez a bejövő számlát (szállítás) vagy csak rögzíteni szeretnénk a vám- és egyéb hatósági eljárás egy termékre eső költségét (virtuális számlával).

A járulékos költségek modul azt a célt szolgálja, hogy az utólagos költségeket rá tudjuk osztani a korábbi beszerzésekre. Ezzel utólag a rendszer korrigálja az ELÁBÉ listát és vele együtt a pénzügyi tranzakción elért profitot is.

Nem ritka, hogy a járulékos költségek már csak akkor lesznek láthatóak, ha a terméket értékesítettük. Az ELÁBÉ listában ez is pontosan nyomon követhető és kimutatható. A profit az egyéb költségek rögzítése után csökken, de valós értéket mutat.

A modul kétféle költségnövelést tesz lehetővé

Termékalapú költségek

termékenként beállítható

egy termékre vonatkozó

fix additív költség

költségnövelés mennyiség alapján

Bizonylatalapú költségek

bejövő számlán szereplő

más bizonylatra ráosztható

változó additív költség

ráosztás mennyiség, súly vagy térfogat alapján

Tudta? A hazai vállalkozások körében a beszerzéskori járulékos költségek az 5%-ot is elérhetik?

Symbol Vállalatirányítási rendszer

Igényeljen Tesztrendszert
Kötöttség és költség nélkül!

Minden üzleti folyamatára van megoldásunk!